U prigodi obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, sisačko-moslavački župan Ivan Celjak, uputio je javnosti poruku sljedećeg sadržaja:

„Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, sveti je dan za svakog tko Hrvatsku voli i želi.

Dan je to kad se sjećamo onih kojima treba pripadati svaki dan u našem srcu, žrtava brutalne, bestijalne, neljudske agresije na hrvatski narod i hrvatsku zemlju. Sjećamo se divnih ljudi, najvećih junaka naše povijesti, kojima je ljubav za Domovinu bila veća od života.

Pamtit će ova zemlja i njeni ljudi zauvijek hrabrost i odlučnost hrvatskih branitelja, slabo naoružanih, bez streljiva, zrakoplova, tenkova, topova i raketa kojima su stali na put.

Herojski branitelji i nenaoružani civili, smrt iz agresorskih cijevi nije birala. Ginuli su za našu slobodu, za demokraciju, za neovisnost, za sve kojima su Hrvatsku ostavili u naslijeđe.

Njih se sjećamo i sjećat ćemo ih se vječno na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.”