Jučer, 17. ožujka oko 20 sati, na petrinjskom području u mjestu Mala Gorica, policijski službenici su tijekom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija, uočili automobil bosanskohercegovačkih registracija, koje se na svjetlosne i zvučne znakove nije zaustavilo, već je vozač ubrzao brzinu kretanja u smjeru mjesta Nebojan. Uslijed neprilagođene brzine na poljskom putu, automobil je sletio u odvodni kanal gdje se prevrnuo na krov.

Utvrđeno je da je automobilom upravljao 40-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine koji je prevozio četiri strana državljana. U ovom događaju vozač i dvoje stranih državljana je lakše ozlijeđeno, a liječnička pomoć im je pružena u sisačkoj Općoj bolnici.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma i mogućih drugih kaznenih djela vozač je uhićen, a strani državljani su dovedeni u službene prostorije nadležne policijske postaje.

U tijeku je daljnje kriminalističko istraživanje.

Piše: PU SMŽ