U petak, 03. veljače 2023. Godine Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje preuzela je deset naručenih električnih golf autića od tvrtke Wawa d.o.o. čime je proširila turističku ponudu u Posjetiteljskim centrima Repušnica i Osekovo.

Električni golf autići sufinancirani su od strane Fonda za zaštitu okoliša i energetske učinkovitosti s 80% sredstava, te gradova Kutine i Popovače s po 10% sredstava potrebnih za nabavu turističkih električnih golf autića. Zadovoljstvo nabavom vozila istaknuli su i gradonačelnik Popovače Josip Mišković te gradonačelnik Kutine Zlatko Babić uz zahvalu spomenutom Fondu za dodijeljena sredstva.

Javna ustanova Park prirode Lonjsko polje posjetiteljima je prezentirala probnu vožnju električnim golf autićima u ožujku i travnju 2021. godine u Posjetiteljskom centru Repušnica,  gdje su se autići pokazali kao posjetiteljima zanimljiva i tražena turistička usluga.

Električna golf vozila uz ispunjavanje ekoloških zahtjeva za očuvanjem prirode i korištenja električne energije pogodna su za prometovanje Parkom, jer su bešumna i ne ometaju životinje koje obitavaju na području Lonjskoga polja.

Autor članka i foto: pp-lonjsko-polje.hr