Humanitarna akcija “Želim život” nastavlja se u prosincu, 16 godina od preranog odlaska Ane Rukavine, a središnji događaj, odnosno veliki koncert, održat će se na Novoj TV, u subotu, 17. prosinca, u 20:15 sati, izvijestili su iz Zaklade Ana Rukavina.

Organizatori su najavili da će na koncertu nastupiti najveće hrvatske glazbene zvijezde: Severina, Gibonni i Prljavo kazalište koji će svojim pjesmama proširiti predbožićnu čaroliju te u doba darivanja i veselja ugrijati srca gledatelja.

Akcijom, koja počinje dolaskom prosinca, žele se prikupiti novčana sredstava za proširenje Hrvatskog registra dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica, stručno usavršavanje mladih liječnika na području hematologije i drugih srodnih specijalizacija, kao i financiranje projekata kojima je svrha istraživanje novih mogućnosti liječenja malignih bolesti.

– Prije 16 godina, Ana je s nekolicinom prijatelja i volontera, entuzijasta, iz bolničke sobe planirala koncert koji je trebao pružiti nadu za život njoj i svima koji su se našli u sličnoj situaciji. Ana, nažalost, koncert nije dočekala, napustila nas je tog tužnog nedjeljnog jutra u studenome, ali njenu viziju smo nastavili svi zajedno, rekla je upraviteljica Zaklade Ana Rukavina, Marija Rukavina te zahvalila ljudima dobra srca koji su uz Zakladu sve ove godine i spremni su svojim doprinosom uljepšati tuđe živote.

Izvor: 044portal.hr, Foto: Pixell