Na Aktualnom satu Županijske skupštine vijećnik Mijo Latin je između ostalih pitao je li gospodarska aktivnost u našoj županiji u padu ili porastu. Darjan Vlahov, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije, razvojne projekte i fondove EU podsjeća kako na području naše županije posluje više od pet tisuća poduzetnika.

“U 2022.godini mi smo od svih županija zabilježili najveći pad registrirane nezaposlenosti, imali smo jednu od najvećih porasta registrirane zaposlenosti. Prema Državnom zavodu za statistiku Sisačko-moslavačka županija je bila najveći izvoznik na području Republike Hrvatske. Te rezultate ostvaruje 2470 trgovačkih društava, 2575 obrta, što čini ukupno više od pet tisuća poduzetnika koji djeluju na području naše županije“, ističe Vlahov.

Smatra kako su ovo dosta dobri rezultati obzirom na broj stanovnika. „Mi smo do sada u 2022.godini podržali 21 poduzetnika koji su ostvarili projekte u vrijednosti 35 milijuna kuna koje mi subvencioniramo na način da oni te projekte realiziraju s 0 posto kamata. Zalaganjem župana Sisačko-moslavačke županije je uvrštena u NUTS regiju u kojoj naši mali poduzetnici ostvaruju potporu od 70 posto povrata na investicije“, kazao je Vlahov.

Gospodarskom slikom zadovoljan je i sisačko-moslavački župan Ivan Celjak. „2021.godina je bila rekordna po gospodarskim aktivnostima, nikada veća zarada gospodarstvenika, nikada veći suficit, nikada više gospodarskih aktivnosti. O tome je govorio predsjednik Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Sisak. Naše gospodarstvo prošle godine je imalo rekordne rezultate apsolutno po svemu. Za ovu godinu mi smo osigurali našim gospodarstvenicima beskamatne kredite i na temelju tih županijskih beskamatnih kredita do sada su naši gospodarstvenici investirali više od 35 milijuna kuna u ovoj godini“, podsjetio je Celjak.