U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Novska održana je primopredaja interventnih odijela, obuće te alata za zaštitu i spašavanje u okviru poziva “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine”.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Novska dodijeljena su bespovratna financijska sredstva u ukupnom iznosu od 308.862,50 kuna, kojima je nabavljena nova vatrogasna oprema za potrebe službi zaštite i spašavanja poput vatrogasnih zaštitnih odijela, vatrogasnih čizama, vatrogasnih svjetiljki, vatrogasnih kaciga i rukavica te opasača.

Također nabavljeni su i alati neophodni pri različitim tehničkim intervencijama kao motorna pila, rezačica, brusilica, udarna baterijska bušilica, teleskopski stalak, baterijski reflektor, agregat te ručne radio stanice.

Ovo je deveta od ukupno dvanaest osiguranih isporuka uništene, rashodovane i oštećene vatrogasne opreme te se uskoro očekuje primopredaja opreme i za ostala dobrovoljna društva na području Novske te za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Novske kao i za Vatrogasnu zajednicu grada Novske kojima je ukupno dodijeljeno 2.744.855,50 kuna za opremu uništenu u intervencijama na potresom pogođenim područjima.

Izvor: 044portal.hr