Foto: Grad Novska

U prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Plesmo održana je primopredaja interventnih odijela, obuće te alata za zaštitu i spašavanje u okviru poziva “Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine”.

Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Plesmo dodijeljena su bespovratna financijska sredstva u ukupnom iznosu od 123.455 kuna, kojima je nabavljena nova vatrogasna oprema za potrebe službi zaštite i spašavanja poput interventnih odijela za strukturalne požare, odijela za gašenje šumskih požara, kaciga za tehničke intervencije, čizama, ručnih radio stanica, vatrogasnih opasača, svjetiljka, vatrogasnih rukavica…

Ovo je osma od ukupno dvanaest osiguranih isporuka uništene, rashodovane i oštećene vatrogasne opreme te se uskoro očekuje primopredaja opreme i za ostala dobrovoljna društva na području Novske te za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Novske kao i za Vatrogasnu zajednicu grada Novske kojima je ukupno dodijeljeno 2.744.855,50 kuna za opremu uništenu u intervencijama na potresom pogođenim područjima.