U Novskoj će se, povodom blagdana sv. Luke, od 14. do 18. listopada, održati “Lukovo u Novskoj”, a domaćini su priredili bogat program te će, između ostaloga, brojni volonteri utjeloviti likove starih Novljana te prikazati nekadašnji način života.

Volonteri, učenici i učitelji škola na području grada Novske, vrtićanci i njihovi odgajatelji, Grad Novska, gradske ustanove i njihovi djelatnici, udruge i organizacije, pripremili su bogat program, a na području gradskog parka više od 160 volontera utjelovit će likove starih Novljana te prikazati način života u malom gradiću na prijelazu 19. na 20. stoljeće.

-Ideja je sve posjetitelje vikend programa ‘teleportirati’ u prošlost. Da bi to uspjeli, osim brojnih kostima, tu su i izrađene i postavljene kulise objekata, župnog dvora, škole, hotela, krčme…- najavili su organizatori.

“Lukovo u Novskoj” najavio je najpoznatiji mali bećar Fabijan Kovačević.

-Pitaju me ljudi odakle si baja, ja sam baja iz novljanskoga kraja- govori Fabijan koji će u manifestaciji biti jedan od glavnih aktera i utjeloviti lik slavonskog dobošara.

Rođendanski koncertni program trajat će tri dana: u petak, 14. listopada, Novljani i njihovi gosti uživat će uz pjesme Massima i Šliper benda, dok će u subotu 15.listopada Slavonija odjekivati uz zvuke vatrometa i uz nastup Gazdi i Cecilije. Nedjelja, 16.listopada rezervirana je za humanitarnu utrku i nastup bendova Stela i Kometi, te Cry Babies.

-Bit će na Lukovu ića i pića na pravi slavonski način, ali i dobre zabave i nezaboravnih iskustava. Doživite novljansku i slavonsku prošlost na novi način. Doći u Slavoniju na slavlje je doživljaj. No, doći na kirvaj – e, to je za prepričavanje još dugo vremena! Budite naši gosti u Novskoj od 14. do 18 listopada!- poručili su organizatori.