Piše/foto: sportske.jutarnji.hr

Hrvatska nogometna reprezentacija lovi plasman na final four Lige nacija. Vatreni će 22. rujna na Maksimiru ugostiti Dansku, a tri dana kasnije idu u goste kod Austrije Beč. Uoči te dvije utakmice Danska je prva s devet bodova, Hrvatska druga sa sedam, Austrija ima četiri, a Francuska dva boda. Izbornik Zlatko Dalić je objavio popis reprezentativaca s kojima kreće u borbu za prvo mjesto u skupini.

Svjetski doprvaci okupljaju se 19. rujna u Zagrebu, a izbornik Dalić pozvao je za ovu akciju 25 igrača, uz sedam pretpoziva.

“Do okupljanja imamo još dva tjedna te ćemo u tom razdoblju intenzivno pratiti igrače s pretpoziva i vidjeti koga bismo još mogli aktivirati. Također, u dogovoru s izbornikom U-21 reprezentacije, Igorom Bišćanom, razmotrit ćemo hoće li se i koji od ovdje pozvanih igrača priključiti mladoj reprezentaciji za vrlo važne utakmice s Danskom”, izjavio je izbornik Dalić pa nastavio:

“Kao što je uobičajeno na početku sezone, imamo određenih izazova – neki imaju probleme s ozljedama, neki igrači mijenjali su klub, a nekima se promijenio status unutar momčadi. Jasno je da ovaj popis uvelike reflektira naša razmišljanja uoči Svjetskog prvenstva, ali do tada je više od dva mjeseca i naravno da je borba za određena mjesta još uvijek otvorena.”