Piše/Foto: Darko Josić

U subotu 30. travnja 2022. godine u Sportskoj dvorani Srednje škole Novska, Taekwondo klub „Ogrc“ Novska organizirao je 16. Memorijalni turnir „Bljesak 1995.“  Pokrovitelji turnira bili su Grad Novska, Turistička zajednica Grada Novske, Zajednica sportskih udruga i saveza S-M županije i Zajednica sportskih udruga Grada Novske te medijski pokrovitelji Radio postaja Novska i Novska.IN portal. Turnir je svečano otvoren u 9,45 sati, a otvorio ga je delegat Hrvatskog taekwondo saveza Jurica Prpić. 

Budući da je turnir održan u sklopu obilježavanja 27. obljetnice VRO „Bljesak“ kojom je 1. i 2. svibnja 1995. godine područje zapadne Slavonije oslobođeno od veliko-srpskog agresora i zločinačke Jugoslavenske armije, prije otvorenja turnira u 9,00 h, delegacija Hrvatskog taekwondo saveza i kluba domaćina zajedno s ostalim uzvanicima, trenerima, sucima, natjecateljima i njihovim roditeljima, uputila se pješice ispred dvorane do spomenika u gradskom parku odati počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom obrambenom ratu, položivši vijence i zapalivši svijeće. 

Natjecanje je organizirano za uzrasne skupine mlađih i starijih kadetkinja i kadeta, juniorki i juniora, seniorki i seniora te najmlađih uzrasta natjecatelja u disciplini KICK i Limači na kojem je nastupilo 217 natjecatelja iz 19 taekwondo klubova Hrvatskog taekwondo saveza.

Nastupili su sljedeći taekwondo klubovi: 

R. br.

N A Z I V     K L U B A 

1.

TK „BJELOVAR“ IZ BJELOVARA

2.

TK „BROD“ IZ SLAVONSKOG BRODA

3.

TK “DUGO SELO” IZ DUGOG SELA

4.

TK „FENIKS VUKOMEREC“ IZ ZAGREBA

5.

TK „GACKA“ IZ OTOČCA                                 

6.

TK „GROBNIK“ ČAVLE IZ RIJEKE                 

7.

TK „KONDOR“ IZ ZAGREBA

8.

TK „MAESTRAL“ IZ ZAGREBA                            

9.

TK „NAŠICE“ IZ NAŠICA

10.

TK „OGRC“ NOVSKA

11.

TK „OSIJEK“ IZ OSIJEKA                                 

12.

TK „OTOČAC“ IZ OTOČCA                                      

13.

TK „PANTERA“ IZ ZAGREBA

14.

TK „PLITVICE“ IZ KORENICE

15.

TK „SAJNAMI“ IZ VINKOVACA                        

16.

TK „SUSEDGRAD-SOKOL“ IZ ZAGREBA       

17. 

TK „ŠKORPION“ IZ GORNJE VRBE

18.

TK „VELIKA“ IZ VELIKE

19.

TK “ZAPREŠIĆ” IZ ZAPREŠIĆA