U povodu obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, 23. travnja, organizirana je manifestacija Noć knjige, kojoj je cilj promicanje knjige, književnosti i kulture čitanja.

Tema ovogodišnje manifestacije bila je – knjiga kao prostor slobode.

A, kao i proteklih godina, tako i ove, u manifestaciju je aktivno bila uključena i knjižnica i čitaonica “Ante Jaguar” Novska, kao i uvijek, s bogatim i zanimljivim programom.

Tema ovogodišnje manifestacije “Knjiga kao prostor slobode” doista odašilje snažnu poruku u vremenu u kojem živimo.

Tumačiti se može na različite načine. Od slobode izražavanja, kreativnog izražavanja, mišljenja… Jednostavno rečeno – slobode življenja.

U povodu Noći knjige u novljanskog knjižnici i čitaonici “Ante Jagar” predstavljena je knjiga poznatog glazbenika (bubnjara) Borisa Leinera “Sve bio je ritam”.

Svi ljubitelji glazbe kultnog “Novog vala” značenje i poruku naslova knjige odmah su shvatili.

A radi se o glazbenom razdoblju koje budi prelijepe uspomene. Knjiga je zbirka autobiografskih zapisa o glazbeniku Johnyu Štulić, ali i o osobama važnim za razvoj rock n rolla u bivšoj državi Jugoslaviji.

Knjiga je napisana na jedan autorov autentičan način.

Borisa Leinera doista nije potrebno puno predstavljati. Radi se o jednom od najboljih hrvatskih bubnjara. Bio je član “Azre”, “Vještica”, “Haustora”, “Show masgouna” kao i brojnih drugih različitih glazbenih projekata.

Urednica knjige je Jasminka Mitrić.

Ilustraciju knjige potpisuje Davor Schunk, iskusni crtač i grafički dizajner.

Foto: Zlatko Duzbaba – DUC